Jarní SLEVA 20 % na VŠECHNO z kategorií Díly pro sítě, Díly pro žaluzie a Údržba oken a dveří probíhá právě TEĎ!

Proč pečovat o svá okna?

PROČ JE DŮLEŽITÉ PROVÁDĚT SERVIS OKEN A DVEŘÍ?

Vlivem rozdílů vnějšího, vnitřního prostředí a klimatu může docházet k pocitovému i praktickému snížení těsnosti oken. Tento stav je typický například při intenzivním náporu větru nebo při spuštění výkonných digestoří v uzavřených místnostech. Všechna okna a dveře mají deklarovánu určitou třídu těsnosti (průvzdušnosti). V případě, kdy se netěsnost objeví pouze za určitých okolností a to například ve výše uvedených mimořádných případech, pravděpodobně se nejedná o vadu výrobku. Seřízení a pravidelná údržba oken patří k základním činnostem údržby a péče o Váš dům, nebo byt. 

Pravidelnou údržbou předejdete většímu poškození a následné výměně poškozených dílů, které jsou nepoměrně dražší než servis oken a jejich údržba.

My po našich 15 letých zkušenostech doporučujeme servis a údržbu provádět pravidelně 1x za 12 měsíců a to přesto, že okna nevykazují žádnou vadu.

Zároveň by bylo dobré připomenout si, jak je důležité pečovat o svá okna a dveře?

Většina z nás si mysli, že stačí umýt okenní tabule a máme hotovo...ale kdepak, kolem celého okna je celoobvodové kování, které si zaslouží také svoji péči a výše zmíněnou pravidelnou údržbu.
Nejlépe servisem od odborníků, kdy technik zároveň kromě samotné kontroly kování a jeho rámových protikusů, promaže také pohyblivé části kování, seřídí chod křídla, popř. tlak křídlových uzávěrů a dotáhne kliky.

No a aby to nebylo přeci tak jednoduché, tak další důležitá věc je kontrola těsnění, kterému se dá také životnost prodloužit díky pravidelné péči, ale jednou za x let také rádo doslouží a poté je potřeba výměna.

Komu pečujeme o okna a dveře?

Naše služby poskytujeme široké veřejnosti, od jednotlivců, přes bytové domy,
školy, firmy, a státní zprávu.

Služby poskytujeme od jednoho okna/dveří, až po celé komplexy budov. Vše na individuální domluvě, možnost množstevní slevy dle počtu okenních křídel.

Nejsou pro nás ani překážkou okna, která nejsou zevnitř přístupná, máme techniky specializované na horolezecké práce.

Co napsat závěrem?

Investice se vám vrátí nejen ušetřením za energie, ale zároveň pravidelnou péči o okna jim prodloužíte hlavně jejich životnost a funkčnost. A o to přeci jde každému z nás, protože náhradní díly a následné opravy jsou finančně náročnější než pravidelný servis.